Tjänster jag erbjuder

Värk & stelhet?

Jag hjälper dig att få tillbaka rörligheten i dina leder och behandlar muskulär smärta.


Massage

Medicinsk laser

Klinta 

                 Massageljus & hudvård

Behandlande massage

medicinsk

Medicinsk massage är en djupgående massagebehandling med terapeutiska behandlingsmetoder och tekniker. Genom djupgående massage ökar blodets genomströmning och ömma, spända muskler återfår sin smidighet. Stresshormonerna sänks och immunförsvaret blir starkare. Jag utgår från klassisk svensk massage och blandar in triggerpunktsbehandling, som löser upp muskelknutor som kan orsaka mycket smärta och som kan stråla ut till andra delar av kroppen. Det är ett vanligt bekymmer vid stillasittande och statisk belastning. Behandlingen förbättrar muskelfunktionen och muskelstyrkan samt ökar ledrörligheten och töjer ut bindväven. Jag arbetar också med töjning, en slags stretch av muskeln som förebygger skador och muskelbristning. Jag använder mig även av medicinsk laser under behandlingen för bästa resultat  (se under fliken medicinsk laser)

Behandlingen är bra för dig som har specifika problem eller skador. Det är även utmärkt för att förebygga problem.Klassisk svensk massage

avslappning

Jag utgår från svensk klassisk massage som är en mycket avslappnande behandling med en lång rad positiva effekter. Blodcirkulationen ökar och stressnivån sänks. Muskler och bindväv mjukas upp och löser upp spänningar, trötthet och stelhet.

Denna massagetyp kan med fördel vara bra om man har avstressning som mål med sin massage. Att välja till ansiktsmassage höjer den avslappnande effekten ytterligare.
Medicinsk laser

Low Level Laser Therapy

Svaga lasrar, även kallad Low Level Laser Therapy, har en cellstimulerande funktion och kallas ofta biostimulerande laser. Effekten erhålls inte genom stark värme eller skärande, utan genom att laserns extremt välordnade och rena ljus påverkar fotoreceptorer i cellen som i sin tur stimulerar sekundära funktioner i cellen.

Kortfattat beskrivet är medicinsk laserbehandling en behandling på cellnivå för att påskynda läkning och minska smärta. Laserljuset påverkar det lokala immunförsvaret, cirkulation i blod, lymfkärl, ämnesomsättning i celler och utsöndring av bl a endorfiner och prostaglandiner. Lasern är bra på problem av djupare slag som smärttillstånd och inflammationers leder, muskler och senor. Exempel är onda ryggar, axlar, knän, tennisarmbågars, hälsporre eller idrottsskador. Laserbehandlingen fungerar oavsett om problemen uppstått genom förslitning , överbelastning eller annan orsak.

Läkningstiden för akuta skador som exempelvis muskelbristningar, stukningar av fot och handleder kan reduceras med upp till 75%.

Laserbehandling är mycket avslappnande. Däremot kan det hända att en smärta kan öka eller uppträda 6-24 timmar efter en behandling, men är högst normalt. Ett bevis för att behandlingen har effekt och läkningsprocessen är i gång. Det brukar gå över på en dag men vid enstaka fall stanna längre. Patienten kan bli helt smärtfri direkt, men det innebär inte att vävnaden är helt frisk utan den behöver få tid till att läka i hop. Det är därför viktigt att inte belasta leden, senan innan terapeuten ger klartecken.


Vilka effekter ger LLL Therapy?

-stimulerar cellfunktion(immunförsvaret)
-minskar smärta
-reducerar inflammation och svullnad
-främjar läkning

Medicinsk laserbehandling är i dag en välbeprövat behandlingsmetod som har använts sedan 1960-talet och är biverkningsfri. Det finns inga risker med laserbehandling även om det finns implantat, t ex pacemaker, proteser, silikon.Klinta

Massage & hudvård


HUDVÅRD, MASSAGELJUS OCH VEGANSKA DOFTLJUS FRÅN KLINTA

Klinta & Hudvårds mål har alltid varit att skapa högkvalitativa, miljövänliga och naturliga massageljus som dessutom har egenskaper likt doftljus med ingredienser som är både hållbara och snälla mot naturen. Att kunna tända och njuta av ett bra, väldoftande och prisvärt ljus med gott samvete är en vardagslyx som alla kan unna sig, utan att göra det på bekostnad på miljö eller hälsa - tvärtom, lovar vi påstå. Och att använda hudvårdsprodukter som inte innehåller färgämnen och bensin, som inte testats på djur och som handgjorts i vår del av världen känns naturligt men likväl ovanligt.

Jag säljer massageljus i två olika storlekar, handtvål, handskrubb, doftspray och  fyra sorters läppbalm. Välkomna!


Presentkort               

                                                                        På valfritt belopp eller behandling. Gäller 1 år från köp